Услуги

"Слънчев дом - Здраве" е реализиран с изцяло съвременни материали и средства. Домът осигурява на всички настанени лица спокойна и уютна обстановка в 5-етажна сграда,разположена сред парк от 9 дка с многогодишни борови и орехови дървета. Домът разполога с 30 просторни и слънчеви стаи с южно изложение, със собствен санитарен възел, тераса и телевизор. Във всяка стая има система за реакция при извънредни ситуации чрез натискане на паник-бутон.

За безопасността на настанените лица във всички помещения има монтирана противопожарна система,а в общите помещения на дома и около него  видеонаблюдение.

В сградата е монтиран съвременен хидравличен, безшумен  асансьор, който осигурява безпроблемен достъп до всички етажи и услуги в Дома.

Отоплението на дома е гарантирано, посредством два екологични котела на пелети, а наличието на топла вода е подсигурено чрез три независими начина на затопляне - на пелети,от слънчеви колектори и на ток.

В приземния етаж са обособени кухня, просторна столова, пералня, сушилня, котелно и складови помещения. На мансардния етаж е разположена голямата дневна и четири прилежащи помещения за занимания по интереси, включително компютърна зала за връзка с близките.

 

Настаняване в една от 30-те чисто нови, слънчеви и просторни стаи на „Слънчев дом - Здраве“;

  1. 4-кратно хранене,съобразено със здравословното състояние и предпочитанията на настанените лица;
  2. Възможност за самостоятелно приготвяне на храна, с помощ от личен асистент;
  3. Постоянно наблюдение от медицинско  лице, ежедневно измерване на кръвно налягане и контролиран прием на  предписани лекарства.
  4. Всекидневно хигиенно почистване на помещенията на настанените лица;
  5. Регулярна и извънредна смяна и пране на спалното бельо и облеклото на настанените лица;
  6. При необходимост, предоставяне на помощ от личен асистент при тоалет и къпане;
  7. Осигуряване на фризьорски, бръснарски и козметични услуги на настанените лица;
  8. Възможности за практикуване на различни лични интереси и хобита; 
  9. Честване на лични и национални празници, организиране на екскурзии и посещения на културни мероприятия .